Ryssröra i pita
Idag testade vi ryssröra i pitabröd.
Det var helt oki. Riktigt gott faktiskt
Dock så var det snålt med kryddor så vitlöken slog igenom en hel del. Men jag hade en väldigt färsk vitlök. Receptet kommer här.
Lätt å smidigt. Snabblagat å gott.
Ryssröra
- 3 dl ris
- 1 st gul lök(ar)
- 3 klyfta(or) vitlök
- 200 gram morötter
- 1 msk olivolja
- 500 gram nötfärs
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk Sweet Chili Sauce
- 1 msk basilika, torkad
- 2 dl vatten
Tillbehör
- 1 paket pitabröd
- 0,5 st isbergssallad
- 1 pkt cocktail tomater
Ryssröra
- 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- 2. Skala och finhacka lök och vitlök och skala och grovriv morötterna.
- 3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och nötfärs tills färsen är genomstekt. Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, basilika och vatten.
- 4. Tillsätt det kokta riset och blanda om ordentligt. Smaka av och krydda ev lite mer.
Tillbehör
- 1. Värm bröden en stund i ugnen. Skär varje pitabröd på mitten.
- 2. Skölj salladsbladen och fyll varje pitabröd med sallad och köttfärsfräset.
Och bara för att lyxa till det blev det jordgubbar och glass till efterrätt
Kommentarer
Trackback