Den vidrigaste tårtan jag någonsin ätit
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e7225d59606ee69cae49049.jpg)
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e7225d72a6b2287e8224488.jpg)
PASSIONSMOUSSETÅRTA
Botten
250 g Oreokex choklad (ta bort den vita fyllningen) eller Digestivekex
100 g smör, smält
Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
Passionsfruktsspegel
3 gelatinblad
fruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
GÖR SÅ HÄR
Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna
. Passionsfruktsmousse:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.
Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.
Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.
Passionsfruktsspegel:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.
Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.