Exotisk planka

När maken fyllde 40 ville jag göra något speciellt för honom.
Och exotisk planka hade jag aldrig ätit förut så jag slängde ihop en.
Lika dant här kan man ta vad man vill ha. Finns inga rätt eller fel vad man vill ha på sin planka. Vi hade olika ostar och baguetter samt potatissallad till.
(null)

(null)

Potatissalladen
1 kg färskpotatis  eller vanlig potatis
2 st syrliga  äpplen
ca 5-10 centimeter purjolök
 ca 0,5 st stor (1 st liten) röd lök
ca 15 centimeter gurka
ca 8 st rädisor (dom hoppade jag över) 

Skala potatisen och koka den. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar. Skär gurkan i mindre bitar.Skär äpplen i mindre bitar. 


    Dressing:

  1. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.

    Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

    Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.

    2 dl  gräddfil  eller  2 dl  crème fraiche

    1 dl majonnäs

    2 msk senap

    0,5 tsk salt

    0,5 krm vitpeppar

    ev. 2-3 msk finhackad gräslök (om du vill) 

    Tillsätt allt till dressingen. I salladen.


    Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)

    Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.


Exotisk planka 
Kött:
  • Rostbiff
  • Kassler
  • Pastrami
  • Kalkon
  • Skinka
 
Frukt:
  • Mango
  • Vattenmelon
  • Honungsmelon
  • Physalis
  • Ananas
  • Kiwi
  • Vindruvor
  • Stjärnfrukt
  • Passionsfrukt
  • Granat äpple
  • Banan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0