Exotisk planka
-
Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.
Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.
Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.
2 dl gräddfil eller 2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk senap
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
ev. 2-3 msk finhackad gräslök (om du vill)
Tillsätt allt till dressingen. I salladen.
Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)
Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.
Dressing:
- Rostbiff
- Kassler
- Pastrami
- Kalkon
- Skinka
- Mango
- Vattenmelon
- Honungsmelon
- Physalis
- Ananas
- Kiwi
- Vindruvor
- Stjärnfrukt
- Passionsfrukt
- Granat äpple
- Banan