Hemgjord apelsinsaft

(null)

2 flaskor 
  • 2 kg apelsiner
  • 1,8 l strösocker
  • 2 1/2 msk citronsyra
  • 1 l vatten
  1. Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skala av yttersta, gula skalet tunt med en potatisskalare.
  2. Varva skal, socker och citronsyra i en bunke.
  3. Koka upp vattnet och häll det över skal- och sockerblandningen till en lag och låt det stå tills lagen kallnat. Rör om så att sockret löser sig.
  4. Klyv och pressa apelsinerna och tillsätt den färskpressade saften till lagen. Sila alltsammans genom en fin sil eller en silduk. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor, och förslut. Förvaras svalt.
Jag hade inget att pressa apelsinerna i då men kan rek en apelsinpress.
Och att hälla upp saften när den är varm för då håller den sig längre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0