Hemgjord ketchup
-
1 stgul lök, hackad
-
2 mskmatolja
-
2 msktomatpuré
-
3 stvitlöksklyftor
-
½ kgfärska tomater, grovtärnade
-
2burk(ar)hela tomater i konserv
-
1 dlfarinsocker
-
½ dlrödvinsvinäger
-
salt och peppar
-
lite vatten
-
ev. färsk chili (för extra hetta)
SÅ LAGAR DU
1. Hetta upp en kastrull och fräs den hackade löken tillsammans med matoljan på medelhög värme, tills den är mjuk och härlig. Lägg i tomatpuré och vitlök och fräs ett par minuter till. Lägg därefter i resterande ingredienser.
2. Koka ketchupen under lock i 30 minuter tills tomaterna är mjuka. Lägg därefterallt i en mixer och mixa slät.
Obs! Var försiktig så att du inte bränner dig eller tapetserar hela köket rött.
3. Sila ketchupen och lägg tillbaka i kastrullen. Koka utan lock tills den börjar bli tjock och justera smaken med mer socker, vinäger salt och peppar.
4. Lägg ketchupen i en ordentligt rengjord burk och förvara i kylen.
Personligen tyckte jag den blev lite rinnig men det är bara att testa igen.