Lejopard kakor
Leopard kakor
- 425 g mjöl (7 dl)
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 225 g rumsvarmt smör
- 215 g socker (2,4 dl)
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk kanel
- 2 msk kakao + 1/2 tsk
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.Vispa ihop smör och socker med maskin, (elvisp funkar fint) i en stor bunke. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa ihop.Häll sen ner de torra ingredienserna lite i taget samtidigt som du vispar.
Lägg cirka 1/5 av degen i en skål och vispa in 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao. – plasta in.I en annan skål lägger du också cirka 1/5 av degen och vispar in 2 msk kakao i den. – plasta in. Plasta in degarna och lägg in dom i kylen i ca 1 timme.Tryck ut den brunaste degen i en längd, med fingrarna.
Lägg plastfolie över den "vita" degen och kavla ut den på ett mjölat bakbord. Ta bort plasten och lägg sen leopardfläckarna uppepå.Lägg plastfolie över igen och kavla in fläckarna i degen. Ta bort plasten.Stansa ut kakor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. I receptet stod det att dom skulle vara i ugnen i 12 min. Jag hade första plåten inne i 8 och dom blev lite väl mörka. Så vi hade dom inne ca 5-6 min i våran varmlufts ugn.