Smörgåstårta

Det är ju aldrig fel med smörgåstårta. Och man kan ha i vad man vill. Dekorera den hur man vill. Bara fantasin sätter gränser

Här är 2 olika utföranden men med samma innehåll. 

(null)

(null)

(null)

  • 24 vitt bröd

Fyllning 1

  • 200 g skinka t ex bogskinka i tunna skivor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar

Fyllning 2

  • 200 g bredbar leverpastej
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl finhackad smörgåsgurka

Garnering

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 gurka

Topping

  • 200 g skinka tex bogskinka i tunna skivor
  • 200 g ostskivor
  • 100 g vindruvor
  • machésallad
  • Vill man ha räckor tar man det

  • Börja med fyllningarna. Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra. Blanda leverpastej, vispgrädde och smörgåsgurka i en bunke.  Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg 2 brödskivor på bredden och 3 skivor på längden på en bricka. Bred på hälften av fyllning 1 och täck med brödskivor. Lägg gärna brödskivorna så att de täcker skarvarna i det undre brödlagret, på så vis håller smörgåstårtan ihop bättre.
  • Bred på fyllning 2 och täck med ett lager brödskivor. Bred på resten av fyllning 
  • Täck med de återstående brödskivorna. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan.  Garnera med skinka formade som rosor, rullade ostskivor, halverade vindruvor och machésallad. Skär gurkan i tunna skivor och garnera med dem runt tårtan.

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0