Sonens tårta

Sonen på 10  år har kommit på hur kul  det är att baka. Och givetvis måste det uppmuntras.
(null)
 Så till sin gammelmormors 85 årsdag bakade sonen en tårta helt själv med sockerkaksbotten och chokladfluff. 

Vanlig sockerkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. 
Fyllningen är chokladfluff och mosad banan.

Fluffet var enkelt men tar tid.

3 dl vispgrädde

200 g choklad

Hetta upp grädden i en kastrull, den får ej koka. Tag av kastrullen och smält ner chokladen. Kyl ner den i kylskåp i minst 6 h. Vispa upp till fluff med elvisp. Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24 cm.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0