Jaktlåda
Ja jäklar de va gott. Å de funkar både med vanligt kött å vilt. Då vi inte har så mycket vilt å tillgå så fick de bli på blandfärs.
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc6c9606ee51ac6ded6c.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc72e087c3443a477b32.jpg)
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc772a6b220d9278cf99.jpg)
Detta recept är för 8 pers och "Lådan" går att förbereda dagen före och ställa in i ugnen när det är dags för middag.
1 kg färs (vilt eller bland/nöt)
2 pkt bacon
1 purjolök
6 dl grädde
2 créme fraîches
10 dl pasta
2 pkt buljongtärningar
6 msk ketchup eller chilisås (jag läste fel och tog 1 dl)
1 påse riven ost.
-
Bryn köttfärs och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och häll ner i skålen.
Koka pastan som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.
Koka ihop grädden, buljongtärningarna och crème fraichen och tillsätt sedan ketchup eller chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.
Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader.
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88d2c39606ee51b9d6f249.jpg)
Kommentarer
Postat av: Malin Tarvainen
Låter väldigt gott 😊
Svar:
Jeanette Johansson
Trackback