Fläskfile gryta

(null)

Maken är en tråkig en. Frågar man om maten är god så får man svaret det duger. Och det får man på allt som inte är macaroner och korv typ.
MEN det fanns något han gillade som han bett om flera gånger för det är så gott. Och det är fläskfilégryta med ris.

Grytan
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner (jag använder färska blir mera smak i dom)
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning (själv tar jag kött el oxbuljong)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Skär fläskfilén i strimlor och bryn i hälften av smöret och salta och peppra. Lägg upp på en tallrik. Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.
Jag serverar ris och en enkel grönsallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0