Hemgjord korv

(null)

(null)

(null)



Hemgjord korv är ett måste på julbordet anser jag. 

Jag har gjort olika 

En med vanlig köttbullesmet 
  • Och en lite starkare som jag ska skriva receptet på här nedanför
Chorizo 

  • 400 gram fläskkött
  • 100 gram späck
  • 400 gram fläsk, rimmat
  • 4 st vitlöksklyfta(or), hackad
  • 1 st gul lök(ar), hackad
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chiliflakes, eller 1 finhackad röd chili
  • 2,5 tsk paprikapulver, söt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm spiskummin, malen
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl rött vin
  • 3 meter fjälster  , (korvskinn)
  • 1 st steksnöre
  • 2 st lagerblad
  • 10 st vitpeppar
  • Skala, klyfta lök och skala vitlök. Mortla kryddorna i en mortel och lägg i en stor bunke. Skär rimmat fläsk och ev. fläskkött och späck i mindre bitar ca 3x3 cm. Mal fläskkött, lök och vitlök 2 ggr. Varva kött med rimmat fläsk och lök så går det enklare att mala. Blanda i kryddorna. Arbeta ihop till en jämn smet. Stek ett litet smakprov i stekpanna, om så önskas salta och krydda lite mer.
  • Trä på fjälstret på korvhornet.Tryck ut en bit färs i fjälstret, gör en knut, sedan en till efter ca 10 cm. OBS Packa inte korven för hårt - den ska vara löst packad. Bind korvarnas ändar med snöret och lämna kvar lite fjälster mellan korvarna. Chorizon tillagas kokt/stekt/grillad. Kokt: Lägg i en gryta vatten med lagerblad, vitpepparkorn och salt. Låt korvarna sjuda i ca 20 minuter. Pricka dem lätt med en nål om de får luftbubblor. Stekt

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0