Söndagsstek med potatisgratäng och gräddsås.
Till Farsdag vill man ju lyxa till det. Så det blev
Söndagsstek med potatisgratäng och grönsakssallad.
Potatisgratäng är en vanlig från Ica bara extra kryddad med olika kryddor och vitlök.
Tillsätt grönsakerna, kryddorna och buljongen. Koka upp, sätt på ett tätslutande lock och sätt in grytan i nedre delen av ugnen ca 2 timmar eller tills köttets innertemperatur är 75˚C.
Linda in köttet i ett fuktat smörpapper och lägg det på ett fat.Sila buljongen i en kastrull och koka ihop den ca 10 minuter (spara morötterna).
Tillsätt grädden och koka ihop ca 15 minuter. Rör ner gelén och sojan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen under omrörning och låt den koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg det på ett varmt fat. Häll lite sås över skivorna.
Kommentarer
Trackback