Ryssröra i pita
Idag testade vi ryssröra i pitabröd.
Det var helt oki. Riktigt gott faktiskt
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e936d3be087c35252d9f902.jpg)
Dock så var det snålt med kryddor så vitlöken slog igenom en hel del. Men jag hade en väldigt färsk vitlök. Receptet kommer här.
Lätt å smidigt. Snabblagat å gott.
Ryssröra
- 3 dl ris
- 1 st gul lök(ar)
- 3 klyfta(or) vitlök
- 200 gram morötter
- 1 msk olivolja
- 500 gram nötfärs
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk Sweet Chili Sauce
- 1 msk basilika, torkad
- 2 dl vatten
Tillbehör
- 1 paket pitabröd
- 0,5 st isbergssallad
- 1 pkt cocktail tomater
Ryssröra
- 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- 2. Skala och finhacka lök och vitlök och skala och grovriv morötterna.
- 3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och nötfärs tills färsen är genomstekt. Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, basilika och vatten.
- 4. Tillsätt det kokta riset och blanda om ordentligt. Smaka av och krydda ev lite mer.
Tillbehör
- 1. Värm bröden en stund i ugnen. Skär varje pitabröd på mitten.
- 2. Skölj salladsbladen och fyll varje pitabröd med sallad och köttfärsfräset.
Och bara för att lyxa till det blev det jordgubbar och glass till efterrätt
Jaktlåda
Ja jäklar de va gott. Å de funkar både med vanligt kött å vilt. Då vi inte har så mycket vilt å tillgå så fick de bli på blandfärs.
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc6c9606ee51ac6ded6c.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc72e087c3443a477b32.jpg)
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88cc772a6b220d9278cf99.jpg)
Detta recept är för 8 pers och "Lådan" går att förbereda dagen före och ställa in i ugnen när det är dags för middag.
1 kg färs (vilt eller bland/nöt)
2 pkt bacon
1 purjolök
6 dl grädde
2 créme fraîches
10 dl pasta
2 pkt buljongtärningar
6 msk ketchup eller chilisås (jag läste fel och tog 1 dl)
1 påse riven ost.
-
Bryn köttfärs och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och häll ner i skålen.
Koka pastan som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.
Koka ihop grädden, buljongtärningarna och crème fraichen och tillsätt sedan ketchup eller chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.
Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader.
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e88d2c39606ee51b9d6f249.jpg)
Åsnan
En riktig tankenöt såg jag på fb för ett tag sedan.
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e8823b1ddf2b31e3dcd3254.jpg)
Åsnan!
Man ska klippa i tu vid dom strekade linjerna så man får 3 bitar. Sedan ska jockyn rida på åsnan el ja båda. Men dom får inte ligga på varandra. Och båda måste sitta på ryggen.
Dock kommer jag ej ge svaret idag utan det kommer en annan dag. Bara för ni ska få testa ☺️
Burritos
Tacos i all ära men ibl vill man ha något annat än tacos på helgen. Och det blev det. Det blev heta burritos.
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/3105395/9-3/mobiluppladdning_5e881efbddf2b31e5077c385.jpg)
Till 6 pers hade jag
1 kg köttfärs
3 röda paprikor
Jalapeno (burk vid tacosen)
Salt
Peppar
Curry
Riven ost (jag hade gratäng ost)
Philadelphiaost (hade inte arlas hemma)
Mango chutney
Kidneybönor
Mjuka tortillabröd
Sallad
Gräddfil
Jag hade även i burritokrydda
Sätt ugnen på 250 grader
Brun köttfärsen och ha i burritokryddan (om ni vill ha det)
Skär jalapejon och paprikan i små bitar och lägg det i köttfärsen och bryn lite till.
Skölj bönorna och ha ner i en bunke ihop med salt,peppar.curry och färskosten och chutneyn.
Bre sedan blandningen på tortillabröd och ha på köttfärs och lite riven ost.
Rulla ihop till täta rullar och lägg i en ugnsfast form. När du gjort det med alla strö på sista rivna osten över burritosarna.
Och sedan in i ugnen 5-8 min
Servera å ät ☺️